Vingerhoets Autobedrijf Bladel 0497-381691
 • Autobedrijf Ter Veer
 • Autobedrijf Ter Veer
 • Autobedrijf Ter Veer
 • Autobedrijf Ter Veer
 • Autobedrijf Ter Veer
 • Autobedrijf Ter Veer
 • Autobedrijf Ter Veer
 • Autobedrijf Ter Veer
 • Autobedrijf Ter Veer
 • Autobedrijf Ter Veer
 • Autobedrijf Ter Veer
 • Autobedrijf Ter Veer

Airco Service

Steeds meer auto's zijn voorzien van een airco. Een airco is comfortabel, in de zomer houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het beslagen ramen. Geniet het hele jaar door van de aangename verkoeling die uw airconditioning brengt.

AIRCO ONDERHOUD

Een aircosysteem heeft jaarlijks onderhoud nodig. Hierbij worden onder andere de onderdelen, het koudemiddel en het interieurfilter (pollenfilter) gecontroleerd. Naast de controle van de onderdelen zal het aircosysteem ook jaarlijks gereinigd moeten worden. Helaas wordt hier vaak te weinig aandacht aan besteedt.

Ruikt het muf als u in uw auto stapt of stinkt het naar natte sokken als u de auto airco aan zet? Meestal wordt deze muffe lucht veroorzaakt door bacteriën en schimmels die zich bevinden in het aircosysteem. De vochtige omgeving in een airco is een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Deze bacteriën en schimmels kunnen ziektekiemen overdragen en de muffe lucht bederft uw rijplezier. Laat uw airco daarom jaarlijks reinigen, zodat u het hele jaar kunt genieten van een schone en frisse auto!


Vier redenen waarom uw airco een periodieke service verdient:

1. Comfort
Uw airco werkt sneller en efficiënter als hij in topvorm verkeert. Hij houdt uw auto heerlijk fris in de zomer en verhoogt tijdens de andere seizoenen uw temperatuurcomfort.

2. Veiligheid
Als uw airco goed functioneert, voorkomt hij dat uw ramen beslaan. Bovendien houdt hij u als bestuurder fris en alert. Tijdens de airco service controleren wij de volledige werking van uw aircosysteem. Eventuele reparaties voeren wij vakkundig voor u uit, vanzelfsprekend tegen scherpe tarieven.

3. Hygiëne
Na verloop van tijd hopen er zich vuil, bacteriën en andere micro-organismen op in uw airco. Tijdens de airco service wordt het systeem grondig en hygiënisch gereinigd.

4. Kostenbesparing
Een goed werkend aircosysteem zal minder snel defecten vertonen en minder energie verbruiken. Jaarlijks kan tot circa 10% van het koudemiddel verloren gaan. Met tijdig onderhoud voorkomt u grote reparaties achteraf en bespaart u veel brandstof.  

 

WERKING AIRCONDITIONING

In de meeste voertuigen is airconditioning tegenwoordig standaard. Als de buitenlucht zomerse temperaturen bereikt zullen velen de airco inschakelen om een koeler interieur te verkrijgen. Maar wat doet een airco nu precies? En hoe gaat dit in zijn werk? Een airco is een ingewikkeld systeem. Het koudemiddel (R134A) wordt door de compressor, die door de motor wordt aangedreven, rondgepompt. Het gasvormige koudemiddel wordt door de pomp samengeperst in een condensor, zodat de druk en temperatuur stijgen. Deze condensor is een warmtewisselaar, het koudemiddel wordt hier afgekoeld, waardoor het condenseert en vloeibaar wordt. Dit vloeibare koudemiddel gaat naar de verdamper, waar het koudemiddel gasvormig wordt. Voor dit verdampen is warmte nodig. Deze warmte wordt aan de omgeving onttrokken. Hierdoor koelt de verdamper af en de langsstromende lucht naar het interieur daalt. Het koudemiddel gaat vervolgens gasvormig weer terug naar de pomp, waar de cyclus opnieuw begint.

aircosysteemoverzicht
Airco Controle: 19,95 
Een controle van de werking van alle belangrijke onderdelen van uw airconditioning. Hierbij kijken we of de installatie goed functioneert en of eventueel onderhoud of reparatie nodig is. Wij adviseren u om deze airco controle jaarlijks te laten uitvoeren.

Airco Reiniging € 39,95 
Voorkom onprettige geurtjes en laat de airconditioning van uw auto regelmatig reinigen. Bij deze ultrasone reinigingsbeurt maken we de aircokanalen en aircoverdamper grondig schoon. Zo worden alle veroorzakers van nare geurtjes, zoals stof en vuil, verwijderd. U geniet weer van een frisse en aangename geur in uw auto.

Airco Service € 109,- 
Mocht uit de airco controle blijken dat de airconditioning onvoldoende werkt door te weinig ‘koudemiddel’ in de installatie, dan wordt deze, uiteraard na overleg met u, opnieuw gevuld. Uw airco koelt zo weer helemaal als nieuw! Wij raden u aan deze airco service om de 2 à 3 jaar uit te laten voeren. De onderhoudsbeurt van de airco is ook hét ideale moment om te checken of de interieur-/pollenfilter vervangen moet worden.

 

TIPS VOOR CORRECT AIRCOGEBRUIK

1. Regel periodieke controles. Neem het onderhoud van uw auto-airco en de tussentijdse controles op in de periodieke onderhoudsbeurten. Laat de airco in ieder geval één keer per jaar controleren.

2. Gebruik de airco bewust. Gebruik de airco alleen als het echt nodig is.

3. Zet de auto-airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en voorkomt onaangename geurvorming door condens-, bacterie- en schimmelvorming in het systeem.

4. Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de autodeuren open. De grootste warmte kan dan weg en de auto is sneller koel. Of rij even kort met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Schakel de airco alleen in wanneer de auto niet koel genoeg wordt. Hierdoor vermindert u het energieverbruik. Vergeet niet de ramen te sluiten bij het aanzetten van de airco. Want deze heeft alleen effect met gesloten ramen.

5. Zet de airco niet te koud. De overgang tussen binnen en buiten is anders te groot.

6. Gebruik van de airco bij regen of in de winter. Schakel uw auto-airco ook kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt uit de ruimte gehaald.

7. Zet de airco uit voor de motor uitgaat. Schakel de installatie bij voorkeur 5-10 minuten voordat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.

8. Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airco waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan direct door ons reinigen.

9. Voorkom verstopping van uw airco. Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.

10. Lees aandachtig uw auto-airco instructieboekje door over het juiste gebruik en onderhoud.

P.S. Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto’s met een airco. Dit is condenswater, daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken

 

 

image003 1 image006 image002 image005

Vingerhoets Autobedrijf Bladel © BenF Media